Stäng

Turisthack i Göteborg 26-27 maj

Göteborg enligt Google MapsUppdaterat: hacket har flyttats till i höst istället…
Sista helgen i maj kommer det köras ett turisthack i centrala Göteborg. Då det inte ser ut som att jag kan vara med (saknar lag) så tänkte jag skriva ner de idéer jag funderat på.

Lokalturism / upptäck din hemstad – för ungdomar

Att aggregera information som passar ungdomar och tipsa vilka spontana aktiviteter som erbjuds beroende på var man befinner sig för stunden. Förutom att man kan utgå från geografiska platser kanske även vanliga arrangemang hämtat från Ticnet mfl kan bidra.

Scenarion för push-notifikation när appen är aktiverad/startad:

  • Geoposition: Du befinner nära eller på väg mot Slottsskogen, och det är bra väder. Notis om att det är erbjudande på flintastek och engångsgrill i en butik bredvid Slottsskogen.
  • Tidsbaserat: Du är i östra Göteborg eller på Hisingen morgonen 6:e juni. Notis om att gratisfestivalen Picknickfestivalen snart börjar.
  • Intressebaserat: Användaren har bokat för intressen om gallerier, utställningar och annan kulturell verksamhet. Appen erbjuder en kalender med notis om ändringar för vad som erbjuds på hemmaplan.

Prototyp för mobil NFC-guidning på våra museer & andra offentliga lokaler

Att bygga ett mallsystem för att komma igång med att på museer kunna ha små klistermärken med NFC-taggar och guidas runt.

Kanske extra intressant för döva personer som då helt plötsligt kan göra ett spontanbesök utan att boka en teckentolkande guide. Döva är till antalet 70 miljoner i hela världen och 13 000 i Sverige enligt Wikipedia, men då räknas nog inte de mer eller mindre hörselskadade in.

Mashup med Tillgänglighetsdatabasen

Tillgänglighetsdatabasen är ett projekt att inventera vilka platser och lokaler som är tillgängliga för de med diverse svårigheter. I dagsläget är stora delar av Göteborg kartlagt men det som verkar saknas är att ha en översikt eller kalendarium över vad som erbjuds som passar en enskild person med speciella behov.

Mer info och anmälan till turisthacket »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.