Länkar

Svenska intranät – hur mår de 2017 enligt Web Service Award?

Web Service Award ger för tionde året ut sin rapport om hur det går för svenska intranät. Kortfattat så går det ganska dåligt! Det är fortfarande en majoritet som inte vet varför de har ett intranät, åtminstone har de inget mätbart sätt att kolla nyttan. Ladda ner rapporten om svenska intranät ›

Bok om intranät släpps i april

I april släpps en ny bok om intranät. Du som känner dig sugen på att vinna ett exemplar kan tävla genom att föreslå bokens titel. Tävla gör du på intranatverk.se/downloads/intranatbok-titel Mitt gästkapitel handlar om intranätanalys. De andra som skrivit kapitel är bland annat Kristian Norling, Sara Redin, Oscar Berg, Fredrik Wackå och Ingrid Domingues. — uppdatering 7:e april… Läs mera »

Checklista för användarcentrerad design

På UX Project Checklist får du dels en översikt för vilka aktiviteter som ingår från ett UX-perspektiv men kan också läsa på om respektive moment. För mindre projekt kanske det inte finns utrymme för en UX-specialist och någon annan får försöka hålla lite koll, men även när man ska anlita en UX-specialist lär det inte… Läs mera »

Vilket teckensnitt visas egentligen?

På sajten Font Family Reunion kan du skriva in ett teckensnitt och få reda på om det i vissa fall kommer att bytas ut. Alla teckensnitt finns inte till alla plattformar, och ibland, som på Android, används öppna alternativ. Om man är så specifik att man vill ha Arial Bold får man istället Times i vissa fall. Man… Läs mera »