Videoklipp

Metod för webbanalys

En bok om webbanalys är nu under skrivande, men som en ytterst tidig aktivitet på det boken kommer innehålla fick jag möjlighet att presentera metoden för webbanalys som är exemplet boken är strukturerad kring. Tack till Benify i Göteborg för möjligheten att provköra och diskutera metoden och dess delar med er. Web Analytics – more than just… Läs mera »

Parallax scrolling – reklambyråernas nya leksak?

Parallax scrolling syns allt oftare på webben. Du kanske råkat ut för en förvåning där du först tänkt att sidan var trasig på något vis med bakgrundsbilder? Det kan vara hänt men såg sidan designad ut var det troligen parallax det handlade om. Vanligt förekommande är att förgrunden, exempelvis text och bilder, rör sig snabbare… Läs mera »

10 år gammal infographic som musikvideo

Nu när datajournalistik, visualisering av data och så kallade infographics är så populära drar jag mig till minnes när jag 2002 såg Röyksopps video Remind me. Än så länge har jag mest sett visualisering i form av stillbilder. Hade jag varit något att ha på animering och illustration så hade jag nog bytt yrke för… Läs mera »

Molnet skymmer sikten för IT-beställare

Läs den här “artikeln” på IDG och försök förstå vad innehållet egentligen handlar om. 11 gånger nämner man molnet eller molntjänster som en strategisk inriktning för Microsoft. Det som är intressant är att så gott som varje mening innehåller ordet, men att det inte konkretiseras eller ges en fingervisning om vad man egentligen läser in i… Läs mera »

EPiServer köper affärsområde från Dropit

Två anställda inom Dropit kommer att byta arbetsgivare i och med att EPiServer köper ut EPiServer-modulen X3 från Dropit. Ganska naturligt då X3 på sätt och vis visar hur inkompetent EPiServer-miljön är för lite mer mogna användare.

Apple får stryk för överdriven Iphone-reklam

Brittiska The Advertising Standards Authority (ASA) stoppade tidigare i år Apple från att påstå i sin reklam att alla delar av internet finns i Iphone, något som kanske är aningen lite tveksamt då både Flash och Java saknas.

Bläddra till sida: