Stäng

Uppdateringarna till iPod Touch går loss på 75 kronor

Snubbe i baddräkt med Apple-loggaSom Windows-användare eller de mobiltelefoner jag haft är jag inte van vid Apples system att ta betalt för programuppdateringar. Nu har jag återigen hittat min iPod Touch som jag lyckades klanta bort efter Roskildefestivalen. Tänkte att den låg och lekte iBrick någonstans, iBrick är ofta namnet på någon Apple-produkt som antingen pajat eller inte är användbar – i mitt fall för att den ologiskt nog låg i kameraväskan.

Som om det inte var nog med alla uppdateringar som Microsoft vill att man gör mest hela tiden med Windows så har Apple smygit in samma beteende i min dator tack vare iTunes. Tack vare iTunes så fick jag Safari installerad utan att riktigt märka det, nu ville den senast köra in MobileMe och uppdatera iTunes. MobileMe kan dra åt skogen, men varför inte pröva om iTunes 8 har något att ge tänkte jag.

När väl iTunes 8 var klar så notifierades jag om att programvaran i min iPod Touch kunde uppdateras. Slö i skallen som man är på kvällen så klickade jag mig vidare för att inse att det kostade hela 75 kronor.
Det är man inte helt van vid, särskilt inte som en av funktionerna är färre systemkrascher och snabbare gränssnitt. Ska man verkligen behöva betala extra vid ett senare tillfälle för sådant? Tänk dig om Microsoft hade tagit 200 spänn för service pack 1 till Windows Vista, det hade blivit ramaskri som inte går att likna vid något tidigare.

Oavsett så finns det väl en och annan bra funktion som man kanske inte kan förvänta sig gratis, exempelvis:

  • Automatiska spellistor med Genius.
  • Hämta program på App Store.
  • Utökat språkstöd.

Dock verkar inte iTunes 8 under Windows Vista helt stabil enligt uppgifter på Slashdot och Apples supportforum.

Läs mer om Apple

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.