Stäng

“Va f-n, kan du inget om nätet?”

Ett litet inlägg om etikett i dess olika former.

RTFM – Just Fucking Google it

RTFM (Read The F*cking Manual) sa folk tidigare och menade att din fråga var korkad och att du borde förstå bättre än att fråga innan du memorerat manualen för vad det nu är du frågar om. Nätets intåg har inte gjort folk mer hjälpsamma direkt när de sitter anonymt bakom sin dator och kan skälla på lite mer okunniga förmågor, eller om de inte klarar av att svara, och visa sig duktig utan att egentligen visa något annat än ignorans.

RTFM är fortfarande relativt populärt som uttryck, men numera så finns ju länkar man kan stoppa in i forumen för att visa samma sak. Just Fucking Google It är en sådan webbplats man kan länka till som ett svar i ett forum, om man nu vill visa medmänniskor att man tycker de ställer idiotiska frågor.

Next time you E-mail the world, Use BCC. Please.

Detta med att man får lustiga små Powerpoint-filer, med eller utan virus, bifogat i e-post från sina nära och kära är väl jättefint om inte annat för att man inte orkar kasta skiten och hårddiskmarknaden jublar. Det man kan störa sig på enormt mycket är att folk inte har vett att använda BCC, eller dold kopia som det heter på svenska.

BCC har en stor fördel genom att mottagarna inte känner till varandras adresser. Eftersom tant Astas dator garanterat är full av spionprogram och annat skräp som spionerar på hennes e-post så riskerar inte min e-postadress att snappas upp lika lätt.

Nackdelen är förstås att de där sociala personerna som skickar alla dessa, j-vla, mejl varje vecka verkar vilja att alla känner till vilka andra man inte ska behöva skicka skiten vidare till.
Själv föredrar jag att min mejl inte ligger på spammarnas topplista och kommer därmed börja påpeka för mejlsyndarna varför de borde använda BCC.
Den engelska kampanjsajten hittar du här på BCCplease.com

Ska du ordna barnkalas – Comic Sans är till för dig, dock kanske inte Morpheus

Det finns bra teckensnitt för alla användningsområden, däremot finns det desto sämre förstånd bland den genomsnittlige datoranvändaren om vad man använder dem till.
Newsflash: Ett teckensnitt har en inte alltid uppenbar känsla eller association som den är tänkt att förmedla.

Den vanligaste synden är att folk använder teckensnittet Comic Sans för att göra allt från inbjudningar till barnkalas, personalfester och årsredovisningar. Detta även fast det kan tyckas vara mycket tydligt att det är ett teckensnitt för just och enbart barnkalas.

Därav den schyssta sajten med propagandan om att förbjuda Comic Sans – Ban Comic Sans.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.