Stäng

Våga vägra användarvänlighet i form av begriplig information

No update has been foundVad tycker du om dialogrutan ute till höger? Den dyker upp vareviga dag klockan 15.

Om man ska ranta denna tingest så:

  • Titeln är Msg. Jo jag listar ut att det är ett meddelande av något slag, bara dess sätt att dyka upp hintar mig om detta.
  • Ingen uppdatering har hittats. Det måste vara en stor och mäktig uppdatering då den till och med stavas med stor bokstav som ett egennamn. Det måste bero på uppdateringens unika syftning som gör att den stavas med stort u, eller är engelskan helt annorlunda här?

Vad är det som saknas då? Ja kanske allt som gör att jag förstår vad tusan det handlar om exempelvis. Hade det stått vad den letade uppdateringar till hade det så klart underlättat en hel del, eller åtminstone företaget bakom programmet.

Aktivitetshanteraren / Window Task ManagerAktivitetshanteraren hade en massa varianter på processnamn som hette något i stil med upd, update och liknande men den markerade på bilden till höger var den enda som inte talade om vad den gjorde. Inte för att jag sett det förut, men om man högerklickar på en process i aktivitetshanteraren i Windows kan man välja “Open File Location” (skrivet av en CamelCase-galning) för att se var denna process finns på datorn.
I den mappen fanns lite grejer som tydde på uppdateringskontroll av moderkortets BIOS.

Om jag dödade processen försvann rutan. Det här är rena rama CSI-grejerna, he he.

I mappen fanns några andra körbara filer. Provade runt och hittade det på bilden nedan.

DialogrutaEn snabb ändring senare till att kolla vid boot istället så klurar jag på om det pedagogiska meddelandet kommer dyka upp varenda gång jag startar datorn?

Dagens bortslösade stund går helt enkelt till Gigabytes utvecklare som inte ids skriva ut något vettigt i sin dialog med användaren.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.