Stäng

Vem vågar köpa en Iphone?

Snubbe i baddräkt med Apple-loggaHar själv gått i tankarna att köpa den nya Iphone 3GS i och med att min snart 1 år gamla Sony Ericsson Xperia X1 börjar kasta in handduken onödigt tidigt (tangentbordet verkar inte gilla 10 SMS/vecka typ).
Finns ett antal fördelar med Iphonen som jag förväntar mig i och med att den borde likna den Ipod Touch jag redan har.

Det som håller emot främst för att prova med en Iphone är:

  • Skiten är ju låst för vilka applikationer jag får/kan/bör installera.
    Detta är ett Apple-knep som macibanerna verkar vara trygga med men jag som inte är van har svårt att acceptera att någon annan bestämmer över hårdvara jag trodde jag köpt (eller “lånar” jag den bara och måste lämna tillbaka den i av Apple acceptabelt skick?). Nej jag skulle nog inte jailbreaka den om jag köpte den.
  • Totalkostnaden är snuskigt hög.
    Precis som min värdelösa Xperia.
  • Iphonen är väldigt bred och med dess ganska normala tjocklek vette tusan om den får plats omärkbart i fickan.
  • De flesta jag känner som kör Iphone använder den till sådant som jag snarare gör på en riktig dator på kvällstid, typ RSS, alla prenumerationer etc.
  • Gillar faktiskt inte tangentbordet så där värst mycket. Kanske är en vanesak.

Men överlägset mest av de grejerna jag håller emot Apple och ett inköp av en Iphone är de så fantastiskt korkade idéerna som det blir i kombinationen av App Store som allenarådande programbutik tillsammans med det flertalet idiotiska censuråtgärderna som Apple gjort.
Nu senast kasta de ut Google Voice med det värdelösa argumentet att “funktionen redan fanns” – som om lite valfrihet skulle skada mig som användare?! De är inte ens ärliga och säger att “jo, klart som f-n vi censurerar bort andra leverantörers grejer som medför att vi tjänar mindre pengar”.
Ska man ens ha något hopp för att Spotifys Iphone-app kommer att släppas igenom? Om den gör det, kan man räkna med att den får finnas kvar? Om de tar bort den från App Store, kan jag då räkna med att de inte gör som Amazon och avinstallerar programmet från “min” Iphone?

Nu bör jag ju antingen köra ner min Xperia i halsen på någon på Expert, eller köpa något nytt.
Det bär emot att köpa en Iphone eftersom jag inte vet hur mycket man kan lita på utbudet i det censurerade men annars fantastiska App Store som trots allt är en stor del av poängen med Iphone/Ipod Touch.

Hoppas på att Android-plattformen får några vettiga lurar…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.