Stäng

“Vi hackade ju bara sidan för att påvisa säkerhetsbristerna”

Den frasen är ursäkt nog enligt många yngre hackare, skriptkiddies och deras fans. Detta försvar av hackande är något man tröttsamt ofta läser på exempelvis Flashback.

Aftonbladet rapporterar nu att en grupp vid namn D.O.M. Team åkt fast i Spanien efter att ha hackat cirka 21 000 webbplatser. Bland webbplatserna rapporteras alla hackares mål nummer ett finnas med, nämligen amerikanska rymdorganisationen NASA.

Istället för att meddela ägarna av respektive webbplats valde de att byta ut startsidorna, något som kallas för att göra en deface. Exempel på deface ha du nedan.

Defaced av D.O.M Team

Det närmaste hack jag själv har kommit har handlat om att hitta säkerhetsbrister i e-postsystemet Lotus Notes och dess webbplattform Lotus Domino, för att sedan med ett ironiskt mejl skickat till systemägaren bevisa problemen de har. Nu kanske jag är en väldigt kyrklig och städad kille (?), men det var det mest naturliga jag kom på och skulle verkligen inte använt mina fynd till att radera en massa i det bristfälliga systemet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.