Stäng
Webbanalys för alla

Webbanalys för alla

Under 2014 var det en stor och mäktig grej för mig att släppa en bok om webbstrategi. Mottagandet var bättre än jag kunnat tro då jag egentligen inte räknade med att någon alls skulle bry sig. Så varje köp och kommentar om att någon spenderat sina pengar på min bok överväldigande mig på ett personligt plan.

Under 2015 har jag för avsikt att skriva om webbanalys på ett motsvarande sätt – det vill säga på ett okonstlat sätt, för alla, om hur man jobbar med mätbarhet på webben.

Det du har att vänta dig av boken om webbanalys är åtminstone:

  1. Hjälp om hur du sätter upp verksamhetsmål att sträva mot med webbplatsen.
  2. Metod för hur du utvärderar din webbplats på löpande basis.

Redan innan jag har någon bok skriven är en inspirationsföreläsning om webbanalys bokad hos Benify under januari. Det kommer bli mycket kul och de har säkert en del att bidra med i diskussionen då de jobbar med att erbjuda kreativa lösningar åt arbetsgivare i hur de ersätter sina anställda utöver lönen.

Den erfarenhet jag har på området, utöver att vara så kallad objektspecialist inom Västra Götalandsregionen på webbanalys, är att ha jobbat med att skapa och utveckla evenemangwebbplatsen festivalinfo.se under sju år baserat på dess webbstatistik. De första fem åren drev jag sajten helt själv baserat på statistik, sedan såldes hela kalaset till företaget Studentis Group som jobbade specifikt med webbutveckling. Vi drog in miljontals med besökare i experimentet om vad som var efterfrågat innehåll.

Jag tror att jag kan ha en del av intresse att komma med, särskilt för de som ännu inte kommit igång med webbanalys. Utöver egna erfarenheter kommer jag blanda in material från den efterforskning jag gjort på ämnet de senaste åren.

Om du har något särskilt du vill att jag tar upp om webbanalys i boken är du varmt välkommen att höra av dig eller droppa en kommentar.

— Update: 16:e januari körde jag en presentation om en metod för webbanalys hos bolaget Benify. Du kan ta del av presentationen nedan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.