Stäng

Bok om webbstrategi för webbredaktörer

Webbstrategi för Alla som Epub/e-bok på IpadMin bok “Webbstrategi för Alla” är nu på slutspurten. Den sista putsningen på formgivning och layout görs just nu. Den kommer ut både som e-bok och tryckt version, först blir det digitalt.

För dig som vill bli meddelad om när boken släpps kan du anmäla dig på Webbstrategiforalla.se

Det blir cirka 270 sidor, formatet är mellan A4 och A5. Totalt 100 bilder som exemplifierar vad texten tar upp.

Målgruppen för denna bok är de som redan idag jobbar med en webbplats av en eller annan anledning. Är du redaktör kommer du hitta saker som varför det är viktigt att lämna ut innehållet i ett strukturerat format, jobbar du som utvecklare är säkert det om designstrategier något för dig och som webbprojektledare kanske du snöar in på det om hur man utvärderar hur bra ens webbplats blev till slut.

Varför du ska läsa boken Webbstrategi för Alla

Boken är en introduktion till de flesta av de ämnen man behöver känna till om man jobbar med webben, oavsett om det är som beställare, förvaltare, redaktör, utvecklare eller liknande. Boken orienterar dig i saker som webbens ursprung, hur man strukturerar sitt innehåll, webbdesignfrågor för god användbarhet, hur man löpande putsar på webbplatsen med mera för att du ska kunna uppnå så hög kvalitet som möjligt. Boken ger en översikt till det som inte ofta nog talas om i webbstrategisammanhang.

Det här är inte en teknisk guide med kodexempel eller steg för steg. Det är väldigt tunnsått med tekniska tips eller hur webben förhåller sig till de senaste trendiga uttrycken. Inte heller tas det upp något om webben som ett sätt att tjäna pengar utan fokuserar istället på hur man uppnår hög kvalitet och relevans. För dig som söker en bok om webbinnehålls livscykelhantering kommer denna bok vara det du behöver ta tag i tills dess en uppföljare om innehållstrategi kommer ut 🙂

När du plöjer igenom boken kommer du upptäcka att du, istället för ett färdigt förslag på webbstrategi, fått en hel del insyn i de taktiska områden du behöver känna till för att utforma din egen webbstrategi.

Som en bonus kommer ett gästkapitel om sökanalys, skrivet av Kristian NorlingIntranätverk.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.