Stäng
Webbstrategi-poddens första säsong

Webbstrategi-poddens första säsong

Kanske har du följt med i podden som finns här på Webbstrategi för alla, eller på någon av de plattformar som återsänder poddar? Detta var ett första försök med poddande och nu när första säsongen är överstökad tänkte jag summera lite.

Som alla nördar så började jag givetvis podden med ett avsnitt noll, så därför kan numreringen kännas skum. Jag kunde helt enkelt inte låta bli.

Avsnitt i webbstrategi-podden

De avsnitt som spelats in är följande:

  1. Intro och Epub vs Pdf – allt för många slänger av slentrian ut PDF på webben, när det kanske är Epub-filer som är den läskopia man egentligen borde publicera.
  2. När ska man använda HTTP Secure? Egentligen alltid, men i vissa fall kan det finnas tekniska hinder (som på webbhotellet Loopia där denna sajt ligger).
  3. En sökstrategi – en strategi för hur man jobbar med den organisationsinterna sökfunktionen, eller om det är en webbplatssök man har.
  4. Webbanalys och intranätanalys – om hur man jobbar med analys i största allmänhet på webben och intranät.
  5. Webbprestanda och prestandabudget – varför man ska bry sig om hur snabb webbplatser är och vad en prestandabudget är för något.
  6. Bildhantering, DAM & MAM – hur man kan tänka när det är dags för ett storskaligt system för mediafiler.
  7. Sökanalys – webbanalys med fokus på sökordsstatistik – en försmak på min kommande bok om webbanalys.
  8. Föreläsning om webboptimering – från Webbanalysdagen 2016.
  9. Digital krisberedskap, felsidor och nedläggning – det finns oväntade likheter mellan hur man arkiverar gamla webbplatser, ens felhantering och att vara redo för en digital kris.
  10. Webbens historia & framtid – första delen av boken Webbstrategi för alla.

Vad det blir av en nästa säsong vet jag inte. Kanske har du som läsare/lyssnare en åsikt att dela med dig av? Är det något särskilt jag gjorde bra, eller borde kunna göra bättre till nästa gång? Vill du bli min bisittare? Borde jag ha en till röst i podden så det inte blir så enformigt?

Att varje avsnitt har haft drygt 200 lyssningar i genomsnitt är långt mer än jag hade trott. Samtidigt har jag inte koll på hur många lyssningar som gjort på vissa ställen där materialet finns.

Prenumerera på podden hos Itunes, Overcast & Youtube

[pren-podd]

Om du nu hellre läser bloggen på engelska så finns det numera en sådan på webstrategyforeveryone.com – det mesta publiceras även där, inklusive boken som helhet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.