Stäng

Windows 7 beta kommer ut publikt imorgon

Windows 7Windows 7 kommer att släppas som en publik beta-version imorgon. Det innebär att man kan ladda ner en kopia och se om det är något att ha.

Personligen ska jag nog göra en virtuell maskin i VMware och kolla om det är något som jag inte visste att jag saknade i Windows Vista. Microsoft själva hävdar så klart att detta är det bästa sen skivat bröd, men det sa de om Vista också – ett operativsystem många är väldigt missnöjda med, inte jag dock.

Den färdiga versionen förväntas vara klar i januari 2010.
Microsoft meddelar också att Windows Live-tjänsterna för e-post, bildhantering m.m. kommer att finnas som en naturlig del av Windows 7. Det som får en att fundera är meddelandet om att ens Facebook-konto och MSN (?) Live Messenger kommer att integreras, exempelvis när det gäller statusmeddelanden.
Det känns inte helt optimalt att företagen delar med sig av uppgifter om vem som finns bakom respektive namn/id, antar att man kan förvänta sig att detta går att inaktivera nu när Microsoft insett värdet av integritet – exempelvis det som kallas för porn mode i Internet Explorer 8.

Systemkrav för Windows 7

Systemkraven ser ju helt ok ut, den är väl densamma som för Windows Vista om jag inte minns helt fel.

  • 1GHz processor (32- or 64-bit)
  • 1GB of main memory
  • 16GB of available disk space
  • Support for DX9 graphics with 128MB of memory (for the Aero interface)
  • A DVD-R/W drive

Kör du Vista? Är du nöjd?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.