Stäng

Windows 7 kommer utan e-post, fotoredigering och filmskapande

Microsoft tycks ha lyssnat både på vissa avancerade användare, och domstolsbeslut, och meddelar att de tänker strunta i att stoppa in Windows Mail, Windows Photo Gallery och Windows Movie Maker i Windows 7.

Istället kommer man satsa mer på Windows Live och där erbjuda motsvarande funktioner. Detta kan vara ett ganska riskabelt arbetssätt eftersom Microsoft än så länge knappast varit speciellt duktiga på innovativa webblösningar.

Fördelarna för oss som kunder är många, bland annat ett operativsystem som inte innehåller så många extraprogram som man kanske inte behöver. Frågan är bara vad som i framtiden kommer att göra att man aktivt väljer Microsoft Windows? Tidigare har det funnits inlåsningseffekter som lär försvinna om deras operativ baserar sig på en onlinetillvaro precis som många andra kan skapa utan att man för den skull behöver ha Windows som operativsystem. Känslan för den genomsnittlige datoranvändaren kanske blir onlinebasrad och gör att folk vågar testa andra operativsystem då det inte har mycket med deras onlineupplevelse att göra.

Enligt CNet News kommer den mobila versionen av Windows, Windows Mobile 7, att lanseras först andra halvåret 2009. Hur mycket man ska tro på det är en bra fråga då lanseringsdatum har en tendens att flyttas framåt hela tiden. Kan bli intressant att följa som motpol till iPhone och andra mobila operativ.

Läs mer om Windows 7

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.