Stäng

Windows Server 2008 imponerar på en sur utvecklare

Windows Server 2008Kanske har en bra dag idag, men jag måste lite motvilligt medge att trots att Microsoft gjort om en hel del i serverhanteringen för Windows Server 2008 så är det riktigt smidigt.

Vad du ska ha din server till är uppdelat i större roller (typ IIS – Internet Information Server etc), sedan smågrejerna som man vill lägga till finns som generella funktioner (SMTP-funktionalitet. Allt smidigt samlat på ett enda ställe i serverhanteraren.
Det som imponerar mest är det lite, enligt mina erfarenheter, Linux-dist-liknande sättet att man väljer vad man vill ha och sedan plockas de beroenden funktionerna har ihop utan att jag behöver kolla runt speciellt mycket.

Håller nämligen på och sätter ihop en ny utvecklingsmiljö för EPiServer 4.6.x för en kund och tänkte börja på något modernt istället för Windows Server 2003 R2 som börjar bli lite gammal. Sen liknar Windows Server 2008 till stor del Windows Vista som jag kört sedan två år tillbaka, och jag kan inte räkna antalet gånger jag gjort saker på Vista-vis och surat.

Än så länge kan jag rekommendera Server 2008, rent installationsmässigt, men det kanske jag tar tillbaka strax.

Alla heads up kring Server 2008 mottages tacksamt så slipper man kanske de värsta suckerpuncharna 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.